By נירית גלר ג'מילי on Thursday, 08 January 2015
Category: באמצע החיים

מחשב מסנן את הקו"ח שלכם: כך תכתבו נכון

סורק קורות חיים קורא את קורות חייך!

סורקי קורות חיים הם שחקן חדש בשוק, וחשוב שכל מחפש עבודה יכיר את מגבלותיו ויתרונותיו.
ברוב סוגי התפקידים, לא עין אנושית תפגוש את קורות חייך אלא סורק יעשה זאת תחילה, וזאת רק במידה וקורות חייך מתאימים לקריאה בסורק.
היום משתמשים בקוראי קורות חיים ארגונים בכל הגדלים וחברות מכל המגזרים הפועלים במשק - הייטק, תעשייה, תקשורת, ביו-טק, אקדמיה, בנקאות, קמעונאות, חברות השמה ועוד, והם משתמשים בסורק לכל סוגי התפקידים הנדרשים.
כל מחפש עבודה חייב להבין את המכשולים שבהם קורות חייו עשויים להיתקל, והכי חשוב, לזכור שאם עוקפים את המכשולים האלה כך גדלים הסיכויים שיצפו בקורות חייו, וזו תחילת הדרך למשרה הראויה.
מה גרם לצורך בסורקי קורות חיים? כיצד סורק יכול לשפר את סיכוייך במציאת עבודה? ומה יגרום לקורות חייך להשתבש מול הסורק?

כולם יודעים, שקשה היום למצוא עבודה, והסיבה לכך היא שישנם קרוב למיליון איש מחפשי עבודה (רובם מועסקים ולכן מספרם לא מצוין בשום מקום). נתון זה הוא הסיבה לכך, שכל משרה נדרשת זוכה למועמדים רבים, רבים מאוד. אך לא רק: ארגונים נחשקים מקבלים עשרות ולעיתים אף מאות קורות חיים ברמה היומית, גם כשלא מפורסמת כל משרה.
מצב זה יצר סיטואציה, שהארגונים קרסו תחת הנטל, קורות חיים של מועמדים ראויים לא זכו לצפייה, והחשוב ביותר- כשנדרש עובד לא תמיד הגיעו למועמדים המתאימים ביותר.
קוראי קורות חיים הם אלה שהצילו את המצב של הארגונים וגם של המועמדים.

למה זה טוב? וזה טוב!

אני זוכרת את הימים בהם כמעסיקה הייתי מפרסמת משרות, וזוכה לאלפי קורות חיים. הייתי דוגמת רק חבילה קטנה, כי למי היה הזמן לעבור על כולם. וכן, לקחתי בחשבון שישנם מועמדים נהדרים בשאר הערימה אך מפאת מגבלות זמן ויתרתי מראש.
היום זה לא קורה, כי קוראי קורות החיים יכולים לעבור על כל קורות החיים שהגיעו למעסיק, ולשלוף מהמאגר את המועמדים שעונים לדרישות הספציפיות שהוגדרו למשרה הנדרשת.
לא זאת ועוד, המאגרים יכולים להכיל כמות אינסופית של קורות חיים, ולשלוף גם מועמדים עם נתונים ייחודים, גם אם הם הגישו מועמדות לפני זמן רב.

אך כל זה יכול לקרות אם לא נופלים במכשולים טכניים של אותם קוראי קורות חיים.

כשלים טכניים

כאמור, קורות החיים מגיעים למחשב ולא לעין מקצועית, ולחלק מסורקי קורות החיים הקיימים היום במשק ישנן מגבלות, שבגינן המידע לא נקלט או משבש את התוכן.
זו הסיבה שחשוב להקפיד שקורות החיים שלך יערכו בהתאם לנתונים הבאים:

 

כשלים אנושיים

חשוב להשתמש בעולם מונחים רחב ככל הניתן או כזה שבו השתמש המעסיק הפוטנציאלי על מנת שנתוניך יקלטו. קיימים מקרים בהם האדם אשר מגדיר את מילות המפתח לסינון מועמדים ישתמש בעולם מושגים צר ואם לא השתמשת באותם מושגים עשוי להיווצר מצב שנתוניך לא יעלו כלל או שיזכו לניקוד נמוך (תלוי במערכת הסורקת). דוגמאות:
תארים- לעיתים יוגדר הסינון באמצעות התואר הנדרש. המתפעל יכול לרשום- תואר ראשון או לחילופין BA. כמובן שמתפעל מיומן יציין תואר ראשון ו/או BA, אך אם הוא רשם רק אחד מהשניים, ודווקא זה שהשמיט הוא התואר שצוין בקורות חייך, אזי קורות חייך לא יעלו בחיפוש או שנתוניך יזכו לניקוד נמוך.

תפקידים- דוגמאות- מנהלת אדמיניסטרטיבית/ מזכירה/ פקידה. דוגמא נוספת: לעיתים השם ייכתב באנגלית בלבד או בעברית בלבד כגון- מרקום/ MARCOM/ תקשורת שיווקית. לעיתים החיפוש יעשה בעזרת קיצור ולעיתים לא, לדוגמא- עו"ד/ עורך דין.
זו הסיבה שכדאי לציין את כל השמות בווריאציות שונות על מנת שקורות חייך יעלו תמיד בחיפוש. אם התפרסמה המשרה כדאי להשתמש בדיוק באותו מונח שבו ובאותו האופן בו השתמשה החברה.

תחום אחריות- נדרש לבצע התאמה לקורות החיים ולהשתמש באותם ביטויים שנדרשו בפרטי המשרה, גם אם זה בדיוק אותו הדבר. דוגמא- בקורות חייך רשמת "שיפור מתמיד של התהליכים ושיפור הרווחיות" ובדרישות התפקיד נדרש "ניסיון בתהליכי ייעול". במקרה שכזה, מומלץ לשנות את הניסוח ולכתוב את זה בטרמינולוגיה שנבחרה על ידי החברה.

שיפור סיכוייך

מצורפים טיפים שיעזרו לקורות חייך להיות אטרקטיביים יותר בעיני המעסיק הפוטנציאלי:

 

לסיכום,  כל מחפש עבודה צריך להבין שנכנס שחקן חדש וחשוב, שאחראי על הסינון הראשוני של המועמדים עבור המעסיקים הפוטנציאליים. הכרת השחקן החדש על חסרונותיו ויתרונותיו תאפשר להתבלט נכון יותר ולהגדיל את הסיכויים לעבור את הסינון הראשוני.
זו, כאמור, תחילת הדרך למציאת עבודה, אך כדי להגיע לשלבים המתקדמים בתהליך המיון נדרש לעבור ראשית את סורק קורות חיים.

אני איתך עד למציאת עבודה

נירית גלר ג'מילי (MA)- יעוץ במציאת עבודה ובניית קריירה

 

Related Posts

Leave Comments