By מזי סולומון-יולזרי on Tuesday, 14 April 2020
Category: באמצע החיים

5 טיפים שיעזרו לך להתכונן לשוק העבודה ביום שאחרי ועוד אחד שווה במיוחד

בקשנו ממזי סולומון, אושיית רשת מוכרת ומומחית בבניית נוכחות אותנטית,

להשיג בשבילך את התובנות המרכזיות אשר יסייעו לך לחזור לעבודה שלך בהקדם.

קריאה מהנה

המשבר הנוכחי מאלץ ארגונים לעבור לעבודה מרחוק כדי להתמודד עם מגפת הקורונה. 
ארגונים מפטרים עובדים, מקפיאים משרות או פרויקטים.

איך השינויים האלה ישפיעו על הקריירה שלך ביום שאחרי?
האם להמשיך לשלוח קורות חיים ולקוות לטוב?

או לוותר ולחכות עד יעבור זעם?

המומחים בכלכלה צופים מיתון אבל המומחים שלנו חושבים שזה הזמן להדק קשרים להתבונן, לחשב מסלול מחדש ולהתכונן לתחרות החדשה בתקופה של חוסר ודאות. 

נצלו את הזמן הזה כדי להתכונן.

זה הזמן הנכון להתכונן לשינויים בשוק העבודה, ולנצל את הקיפאון בשוק לחזק חלקים בתשתית שבתוכנו, לחזק קשרים ולבנות מוניטין ולהפגין מומחיות בתחומי הידע הרלוונטים. 

כשארגונים יחזרו לגייס, אתם תהיו מוכנים יותר ומדויקים יותר ותנהלו את תהליך קבלת העבודה במקום להמתין לתשובות אוטומטיות. 

מחלקות משאבי האנוש עסוקות באתגרים ובלוגיסטיקה של עבודה מרחוק. הכינו את עצמכם למשרות מוקפאות שיוצעו שוב בעוד מספר חודשים או לכך שהארגון יצמצם את הפעילות לאור ירידה בהכנסות. 
למרות כל תסריטי האימה, הנה כמה רעיונות שישפרו לכם את הסיכויים לקבל עבודה.

אני המשוגעת שאומרת לכולם: תהיו אתם. זה לא אמור להיות כזה קשה.

יו"ר הפְּרוֹבִינְצְיָה

מזי סולומון-יולזרי

להיות אותנטי בדיגיטל זה הכי

יזם ומייסד Talent Junction 45

זירת החיבורים וההזדמנויות למומחים ויזמים באמצע החיים ובין מי שזקוק להם, כדי להצליח

 יזם ומקים מועדון אפורי-השיער

אודי קשת

Talent Junction 45
אודי קשת, מייסד והרוח החיה של talent junction 45: כדאי לנצל את האיטיות היחסית בשוק העבודה כדי לתכנן מה לעשות בשלב הבא שלכם. שאלו את עצמכם מה היכולות שלכם, איזה תפקיד תרצו לעשות ובאיזה סוג ארגון. כן. גם אם אין תפקיד מוצע. ואולי תרצו לצאת לדרך עצמאית משלכם. 
צרו רשימה של חברות, תפקידים שאתם מחפשים. כוונו את הפוקוס שלכם על החברות שמעניינות אתכם והתחילו לחפש את הקשרים שיובילו אתכם למקבלי החלטות. 
מה מתאים לכם לעשות עכשיו? לא להצמד למה שעשיתם בעבר. נסו לחשוב מה עכשיו תרצו לעשות והתמקדו בזה. 
אודי מוסיף: יש לכל אחד נכס עצום וזה אתה, את. אם אתם מעל 40 זה אומר שגם אתם השתניתם ואתם מומחים. נצלו את המומחיות שלכם, הידע והנסיון כדי להגיע להזדמנויות שקיימות עבורכם שאתם לא רואים כרגע"
רחל צור - יועצת ארגונית בעלים The lead to success: "אחרי שסיימנו לנקות, לסדר, לפנות דברים ישנים מהארונות הגיע הזמן לעשות סדר בעסק שקוראים לו אני. להגדיר מה היכולות שלנו, מי הלקוחות הפוטנציאלים שלנו, מה צריך רענון. קיבלנו הזדמנות לעשות Re Skilling או Up Skilling ולהיערך כבר עכשיו, כדי להיות ראשונים ביום שאחרי! נלחצתם? חבל! בעולם החדש הכל קורה ב-“ Ease, Joy and Glory"

הנטוורקינג עבר לאונליין.

"זה הזמן לבלוט בדיגיטל. מצאו קבוצות מקצועיות בלינקדאין ובפייסבוק ושימו לב לארועים המתקיימים אונליין. הגיבו ושאלו שאלות בקבוצות, הביאו ערך לקבוצה בעזרת מאמרים מקצועיים רלוונטיים בתחום שאתם מתמחים בו ולא לשכוח תיוג ופרגון לחברי הקבוצה." זה מה שמציעה מזי סולומון מומחית לנוכחות אותנטית בדיגיטל.

"שימו לב לנראות שלכם דרך המצלמה ולסאונד שלכם, וכשאתם מרוצים מהתוצאות, אפשר להזמין לקפה וירטואלי את האנשים שאתם רוצים ליצור איתם קשרים." 
"שקלו לפתוח בלוג מקצועי כדי להרחיב את המוניטין הדיגיטלי, שתפו מחשבות ורעיונות בתחום העיסוק שלכם והפגינו את היכולות שלכם, את מקורות ההשראה שלכם, את הקשרים שיש לכם באמצעות שיתופי פעולה." מוסיפה מזי.


שמרו על קשר
ייתכן שהתחלתם קשר עם ארגון, אבל לאור השינויים, הארגון עבר לעבודה מרחוק ומאז לא שמעת מהם. מה לעשות? שלחו הודעה שהמסר העיקרי שלה שנשמח להיות בקשר ברגע שמתאפשר.


עדיף לנקוט בגישה מבינה וסובלנית על פני בקשה לעזרה. אפשר גם להציע סיוע שלכם אם יש משהו שאתם יכולים לעשות. הרעיון הוא ליצור קשר אנושי עם אנשי הקשר שלכם. אפשר לשלוח הודעה המציעה את עזרתכם "רציתי לבדוק אתכם אם יש משהו שאוכל לעשות עבורכם, היית נדיב עם הזמן שלך, אשמח לעמוד לרשותך." אפשר להזכיר את המומחיות שלך או להציע רעיונות.


כדאי שהקשר שלך עם הארגון יתבסס על הצורך של הארגון והפתרון שהיכולות שלך מציגות. זו הזדמנות להראות איזה סוג של עובד ומה תהיה התרומה שלך לארגון. 
אפשר למצוא דרכים נוספות להשאר "בראש" של איש הקשר שלך. להגיב למה שכותב ברשתות החברתיות באופן כזה שהיכולות שלך מופגנת, ויש לך תובנות נוספות על מה שנכתב. סוג של קדימון למה שיקרה אם יעבדו איתך. 
אספו מידע, עקבו אחרי הארגון שמעניין אתכם לעבוד בו ברשתות החברתיות,

שימו לב להתנהלות החברה בזמן חירום ואיך הם דואגים לעובדים שלהם. האם פיטרו עובדים, איך הם מנהלים את העבודה מרחוק?

התקינו google alerts לשמות החברות ואנשי הקשר שלכם כך שתוכלו לאסוף כמה שיותר מידע שיעזור לכם להרשים את מי שיראיין אתכם, כך יהיה לכם יותר קל לתאר את התועלות שלכם עבור הארגון.

 The lead to success

רחל צור

יועצת ארגונית ובעלים

מלווה אנשים לפיתוח כישורי מנהיגות באימון אישי

כותבת קו”ח בעברית ובאנגלית

מכינה לראיונות עבודה

 מכינה למרכזי הערכה  

משדרגת ובונה פרופילים בלינקדאין 

מיטל דגן

AchieveMate

מיטל דגן, יועצת קריירה, מומחית בליווי מחפשי עבודה בקבלה לעבודה מדגישה כי יש נטייה בעת משבר כלכלי ולאחר חיפוש ממושך של עבודה להתייאש, להוריד הילוך ולחכות לסערה שתחלוף.

אולם ממליצה כי זה הזמן לנצל את המומנטום ולשאול את עצמיכם: האם קורות החיים שלי מסבים לי ביטחון? האם הם עובדתיים או מלאים במחמאות?


זה הזמן לעשות חישוב מסלול מחדש, להבין מה לא עבד, מה לא היה מדויק ולעשות פעולות שונות ולהעביר מסרים חדשים- בכדי להגיע לתוצאות חדשות.

בנוסף, מדגישה דגן כי זה הזמן לחדד את הכיוון המקצועי, אנשים רבים יוצאים לדרך חדשה בעת משבר- מוצאים יתרון יחסי חדש, יכולות שלא הכירו ומנצלים אותם כדי למצוא הנאה חדשה שהיא גם פרנסה נאה. ממליצה מאוד לשבת עם עצמכם כשעה ביום, לנסות להבין מה עשוי להיות הדבר שאתם רוצים לעשות, מה אינכם רוצים לעשות עוד ולהגיע לתובנות. שווה גם לחשוב על התייעצות עם איש מקצוע.

 

שפרו יכולות.

 
שקלו לשפר יכולות שיעניקו לכם יתרון, לרענן את הזכרון בתחומים מסוימים שעסקתם בהם בעבר. קורסים אונליין יכולים לעזור לכם מאוד. ככה שתהיו אפילו יותר אטרקטיביים בסיום המשבר. 
יש קורסים חינמיים בכל מקום היום, בדקו את הקורסים המקומיים וקחו בחשבון שאפשר ללמוד קורסים של MIT והרווארד בחינם או באתר MOOC. 
יש גם את מרכז ההדרכה של מייקרוסופט אם אתם רוצים לרענן יכולות. 
בתקופות של האטה, אנחנו ממליצים להתרכז במה שאנחנו יכולים לשלוט בו. שיפור יכולות, יצירת קשרים ולהניח תשתיות כך שהמשבר יחלוף הדלתות יפתחו בקלות עבורך.

במיוחד בשבילך ארזנו את התובנות האלה וועוד רבות אחרות, הוספנו תירגול והרצאות יחודיות לסדנת בזק מיוחדת.

אז אם חשוב לך להבטיח שיבחרו בך בהקדם,

כדאי ללחוץ כאן

 

Related Posts

Leave Comments